Loading Selected Work...
Menu

Hobby Fotografer

Hobby Fotografer

Jeg tror alle der arbejder professionelt med fotografi er startet med at fotografere som en hobby. Mit førte kamera var et Zenit spejlrefleks som jeg fik da jeg var 13 år gammel. Derefter den slagne vej gennem Minolta, Konica, Olympus, Nikon, Canon og nu igen Nikon. I dag er fotografiet så mit job, men jeg nyder stadig at lave billeder som jeg inders inde godt ved der ikke er omsætning i. Jeg laver dem fordi jeg ikke kan lade være.

Så i dag så jeg et facebook indlæg fra Niels Husted i Esbjerg. Husted har næsten en menneskealder lavet fodbold, Ishockey og Håndbold i byen. Han har som så mange andre været frustreret over at mange amatør og hobby fotografer gør vores arbejdsbetingelser dårligere men ikke mindst at de mange gange forærer billeder væk eller sælger dem til latterlige lave priser. Det er ikke sort og hvidt det her for at blive i fotograf sproget. På den ene side er der klubberne der gerne vil have deres produkt ud til så mange som muligt – også den store underskov der er kommet af Facebookgrupper, hjemmesider osv. På en anden side nogle professionelle fotografer der skal leve af det produkt de laver.

Balancegangen er svær – men tendensen er hel klar – Der kommer flere og flere “fotografer” til sports begivenheder. For noget tid siden stod jeg iøvrigt til ishockey og en ung fyr med kamera kom og fortalte at han satsede på at leve af sit fotografi. Jeg svarede at det lød da fint og han skulle have held og lykke med det. Senere samme aften fortalte han så at han havde fået sin første rigtige opgave og det var en konfirmation. Han spurgte også om de 400 kroner han vill tage for det var i overkanten. Jeg svarede ikke. Jeg forstår bare ikke hvorfor han uden problemer kan komme ind og være på en meget begrænset plads hvor vi skal arbejde. Jeg kunne komme med eksempler fra fodbold, håndbold og meget andet.

Som jeg skriver er balancegangen svær. Der kan være hensyn klubberne nogle gange skal tage, men en lille opfordring til klubberne om lige at gå igennem hvem man lukker ind og begrænse tilstrømningen lidt kunne være rigtig godt.  Den er hermed givet.