Loading Selected Work...
Menu

Tvivl….

Tvivl…..

Sommerferien er forbi og hverdagen kommet tilbage. Ja og hvilken hverdag ! Jeg har det altid sådan efter en ferie – man er klar og glæder sig til at komme ud og lave ens arbejde. Startede ud med 3 fodboldkampe og en BilledBladet historie de første 4 dage. Fint. Men så sprang bomben. Granatchok er et stort ord. Fyringsrunder har man jo set komme i en strøm – jeg blev jo selv ramt af en. Men denne her varsler (måske) nye tider – Alle fotografer på Ekstra Bladet væk – hvad skete der lige der? Det har været en kendt sag at flere udenlandske aviser har droppet deres fastansatte fotografer – men at Ekstra Bladet blev den første danske avis der fulgte trop havde jeg ikke set komme. Der er flere grunde.

Fotograferne på EB er dygtige og virkelig gode gode fotografer – med stor erfaring – de sender live tv – live billeder som ingen andre i branchen. Laver god fotojournalistik. Men hvorfor skal de fyres??? Jeg har et begreb der hedder excel beslutninger – altså beslutninger der er taget ud fra rene beregninger og ikke så meget andet. Det er beslutninger der er taget pgra af en presset økonomi, men så syntes jeg også kæden hoppe af. Hvis man vil blive ved med at udgive kvalitets historier / nyheder kræver det bare resourcer. De folk der nu bliver fyret er en af garantierne for kvalitet og viden. Sjovt nok får man ved hver fyringsrunde tudet ørerne fulde om at man vil højne kvaliteten og det ikke vil få synlig indflydelse på ens produkter. Jeg tror ikke på den længere…. og har nok aldrig gjort det. Jeg ved godt det er en presset branche – men kald en spade for en spade.

En anden grund er nok det faktum at priserne på pressefotografisk arbejde er i frit fald – der skal vi nok kikke lidt på os selv – opfordingen hermed givet

Nu håber jeg bare at der ikke sker det samme på kollegaerne på Jyllands Posten og Politiken – og senere andre steder. Men desværre må jeg sige at jeg er i tvivl.